W dniu 24.10.2018 przedstawiciele wszystkich klas I Technikum Łączności brali udział w zajęciach wykładowo – warsztatowych związanych ze zdrowym i racjonalnym odżywianiem.
W trakcie wykładu pani Beaty Pudełko uczniowie dowiedzieli się, co robić, by nasze odżywianie się było zdrowe oraz jakie choroby mogą mieć związek z nieprawidłowym żywieniem. Następnie pani Beata Widerska omówiła konserwanty dodawane do żywności oraz konsekwencje ich spożywania. Część wykładową zakończyła p. Marta Gołuch, opowiadając o perspektywie psychologicznej chorób związanych z nieprawidłowym odżywianiem się.
W czasie wykładów pielęgniarka szkolna, pani Danuta Wyczałek pomagała chętnym uczniom obliczać ich BMI, aby skontrolować, czy ich masa ciała jest prawidłowa.
Zajęcia uświetnili uczniowie klas III gimnazjum, którzy przygotowali zdrowe i pożywne przekąski, bajecznie kolorowe i smakowicie pachnące. Na zakończenie części wykładowej uczniowie biorący udział w zajęciach otrzymali karty pracy oraz zostali poproszeni o przedstawienie zdobytych na spotkaniu informacji w swoich klasach. Mogli się poczęstować pysznościami przygotowanymi przez gimnazjalistów, co wszystkich ucieszyłoJ.
Mocno wierzymy, że przekazane informacje pomogą uczniom ZSŁ zdrowo i odpowiedzialnie komponować codzienne posiłki.